Tot ce trebuie să știi despre Zumba, cel mai distractiv antrenament

Zumba este un antrenament creat în anii ’90 și care a devenit popular în România în 2010. Este ideal pentru persoanele care găsesc sportul plictisitor și nu au suficientă motivație, muzica fiind principalul element al său.

CUM A APĂRUT ZUMBA?

La finalul anilor ’80, instructorul de fitness Bero Perez din Columbia și-a uitat acasă caseta cu muzică pe care o folosea de obicei. A trebuit să improvizeze rapid ceva, așa că a luat caseta pe care o avea în mașină, cu salsa și merengue. El a observat că acea ședință de fitness a avut un succes fantastic și a decis să continue aceste ședințe originale și distractive.

PE CE MUZICĂ FACI SPORT?

Spre deosebire de alte antrenamente, în cazul Zumba muzica este foarte variată. Astfel, vei face sport pe flamenco, hip-hop, samba, salsa, reggaeton, tango și multe altele.

CE FEL DE EXERCIȚII SE UTILIZEAZĂ?

Instructorii îți prezintă de fapt o adevărată coregrafie, care include mișcări care se folosesc de obicei în dansul potrivit fiecărui tip de muzică. Mai au loc și exerciții de streching, squat sau chiar din artele marțiale.

BENEFICII

Principalul beneficiu al antrenamentului Zumba este distracția și motivația pe care o oferă. Până la urmă, cui nu-i place să danseze? Însă, pe lângă acestea, Zumba lucrează toate grupele de mușchi, te ajută să îți tonifiezi întreg corpul, acționează precum exercițiile cardio și ajută în procesul de slăbire.

 

Articol preluat de pe cosmopolitan.ro