Exercițiile de zumba. Află care sunt beneficiile acestora pentru sănătatea ta

Află care sunt beneficiile și de ce este indicat pentru sănătatea ta să practici exercițiile de zumba, care combină aerobic cu figuri de dans. Zumba a fost dezvoltată în anii ’90 de un coregraf columbian. Aceasta combină elemente de aerobic cu figuri de dans. Deoarece e un sport care implică mai puțină rutină și este un tip de activitate de grup, antrenantă, zumba a devenit unul dintre cele mai populare tipuri de fitness din ultimii ani. În prezent, zumba este practicată în întreaga lume, de un număr uriaș de oameni.

Există diverse programe de zumba adaptate copiilor, tinerilor, persoanelor în vârstă sau cu o mobilitate mai redusă. Zumba stimulează o mai bună postură corporală, flexibilitate, forță și rezistență fizică sporită, tonus muscular crescut și un metabolism îmbunătățit.

Exercițiile de zumba. Beneficii: arderea caloriilor

Zumba este un tip de sport deosebit de eficient, deoarece combină exerciții de aerobic cu cele din cadrul antrenamentului de rezistență. Trecerea de la mișcări controlate la exerciții cardiovasculare intense permite arderea a 500-1000 calorii pe ședință (care durează aproximativ 60 de minute).

Exercițiile de zumba reprezintă prin urmare o modalitate excelentă de ardere a grăsimilor. Fiind antrenate aproape toate grupele de mușchi, respectiv atât mușchii abdominali, cât și cei din zona brațelor, coapselor, fesieri etc., zumba tonifică întregul corp. Prin urmare, zumba este un tip ideal de sport atunci când vrei să slăbești.

Exercițiile de zumba. Beneficii: reducerea stresului

Sportul reprezintă o activitate prin care se reduce gradul de stres și anxietatea. Din păcate, exercițiile de fitness pot deveni o corvoadă în plus prin caracterul lor repetitiv. Zumba este un tip de sport de grup, de societate și folosește o fuziune de dansuri latino și internationale, creând astfel un antrenament eficient, dinamic și captivant.

Exercițiile de zumba sunt o metoda foarte bună de a te destinde, de a te relaxa și de a-ți tonifia în același timp corpul. Activitatea fizică stimulează eliberarea de endorfine care îmbunătățesc starea de spirit și elimină hormonii stresului.

Exercițiile de zumba. Beneficii: îmbunățirea flexibilității corporale

Zumba combină exerciții de fitness cu figuri de dans, respectiv de samba, salsa, merengue și mambo. Rezultatul constă în antrenarea unor grupe de mușchi dintre cele mai diverse. Corpul se acomodează la mișcări pe care nu le execută în mod normal și la flexarea unor mușchi mai puțin antrenați.

Aceasta conduce la reducerea tensiunii musculare și la îmbunătățirea posturii și flexibilității corporale. Este important ca exercițiile de zumba să fie practicate în mod regulat pentru a menține în timp beneficiile acestora.

Exercițiile de zumba. Beneficii: sporirea rezistenței și coordonării

Programul de zumba antrenează corpul să reziste la exerciții solicitante și la un consum de energie ridicat, fără a resimți efortul la fel de intens ca în cazul altor tipuri de sport. Beneficiile zumba sunt astfel tonifierea organismul și sporirea rezistenței fizice.

Coordonarea fizică scade o dată cu vârsta. Mișcările de dans înglobate de exercițiile de zumba, care implică multe grupe de mușchi, contribuie la menținerea corpului în formă maximă la toate nivelurile.

Exercițiile de zumba. Beneficii: tonifierea întregului corp

Fiind un antrenament de fitness bazat pe mișcări de dans, zumba antrenează întregul corp, angajând aproape toate grupele de mușchi. De aceea, programul de fitness este mult mai eficient decât în cazul altor tipuri de sport pentru tot corpul.

Deoarece capeți un tonus de invidiat, zumba te ajută să te simți mai confortabil în propriul corp, rezultatul fiind și o încredere de sine sporită. Exercițiile de zumba îți permit să ai multă energie și să te simți în formă nu doar pe plan fizic, ci și psihic.

 

Articol preluat de pe libertateapentrufemei.ro