Cele mai importante 8 beneficii oferite de Zumba

Tu știi ce beneficii incredibile oferă Zumba? Spre deosebire de alte tipuri de dans, Zumba este foarte flexibil și, deoarece nu ai nevoie de partener, poți să adaptezi rutina la abilitățile tale.

Vrei să descoperi care sunt principalele beneficii oferite de Zumba? Pe acest blog îți vorbim deseori despre importanța de a include exerciții fizice în rutina ta zilnică.

De fapt, mișcarea este unul dintre cele mai bune moduri de a menține o greutate stabilă și de a întări sistemul imunitar, astfel încât acesta să poată să combată bolile grave.

Indiferent de vârstă, sex sau condiția fizică, exercițiile Zumba merită toată atenția. Acest tip de antrenament holist te ajută să îți îmbunătățești postura, să devii mai flexibil, să îți accelerezi metabolismul și să fii în formă și puternic.

După cum bine vezi, numeroasele beneficii oferite de Zumba sunt incredibile. În cele ce urmează îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect. Înscrie-te la un curs de Zumba cât mai curând posibil. O să te distrezi de minune!

Zumba este o activitate accesibilă și nu îți va răpi mult timp

Beneficii oferite de Zumba femeilor

În ultimul deceniu, Zumba a devenit una dintre cele mai populare activități fizice din lume. Deși există numeroase alte tipuri de antrenament pentru care putem opta, nu este deloc greu să găsim locuri unde putem practica Zumba.

Totodată, nu trebuie să ne facem griji din cauza banilor. Cursurile de Zumba nu ne vor goli portofelul și, deoarece nu vom avea nevoie de echipament special, costurile adiționale vor fi nule.

Ca să practici Zumba, trebuie să faci rost de:

  • Haine sport: În ceea ce privește vestimentația, singurul sfat pe care ți-l dăm este să porți haine fabricate din bumbac sau alte materiale care permit pielii să respire. Zumba te va face să transpiri mult și cu siguranță nu vei dori să te simți incomod după antrenament.
  • Adidași: Încălțările adecvate pentru sport constituie un ingredient indispensabil atunci când vrem să adoptăm o nouă rutină de exerciții. Optează pentru o pereche de adidași confortabili. Nu este o idee bună să porți încălțări noi în timpul cursului propriu-zis, deoarece riști să te doară picioarele sau să faci bătături.
  • O sticlă de apă

Zumba nu îți va răpi decât o oră sau o oră și jumătate din zi sau săptămână.

Arderea caloriilor și a grăsimii, unul dintre cele mai importante beneficii oferite de Zumba

Beneficii oferite de Zumba pentru silueta ta

Zumba este o activitate care combină exercițiile aerobice cu antrenamentul de rezistență. Aceste două activități de bază te vor ajuta să te menții în formă.

Alternând între mișcări controlate și exerciții cardiovasculare rapide, de intensitate mare, îți vei accelera metabolismul. Zumba te poate ajuta să arzi între 300 și 600 calorii pe oră, în funcție de viteza și efortul depus.

Zumba îți va mări rezistența

Exercițiile care au la bază mișcări continue și repetitive pot fi o provocare. Pe de altă parte, pauzele frecvente nu îți sunt de niciun folos dacă încerci să îți mărești rezistența.

Efortul fizic îndelungat, care este inevitabil când participi la un curs de Zumba, îți face corpul mai rezistent într-un timp scurt. Rezultatele dorite vor apărea în doar câteva săptămâni.

Zumba îmbunătățește postura și mărește flexibilitatea

Când practici Zumba, ești nevoit să faci exerciții rareori incluse în alte tipuri de antrenament. De asemenea, vei învăța combinații de mișcări specifice dansurilor samba, salsa, merengue și mambo. Aceste combinații îți vor permite să antrenezi diferite grupuri de mușchi simultan.

În timpul antrenamentului, articulațiile tale sunt nevoite să se adapteze la mișcări și întinderi neobișnuite. Astfel, tensiunea pe care o experimentezi se va reduce și corpul tău va deveni mai flexibil.

Zumba stimulează încrederea în sine

Mai mult decât orice alt tip de antrenament, Zumba îți va stimula încrederea în sine. Acest beneficiu se datorează faptului că, atât timp cât practici Zumba, îți îmbunătățești coordonarea și înveți noi mișcări de dans.

În plus, cu cât sesiunea este mai lungă, cu atât te vei distra mai mult împreună cu ceilalți participanți. De fiecare dată când te antrenezi, capeți mai multă încredere în propriul tău corp. Vei aștepta cu nerăbdare fiecare nou curs.

Nu în ultimul rând, plusul de încredere în sine va fi de durată. Practic, îți va fi mai ușor să socializezi cu oamenii din jurul tău.

Zumba îmbunătățește coordonarea

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, abilitatea corpului de a se coordona în mod corect se reduce semnificativ. Chiar și când suntem încă tineri, există riscul să ne confruntăm cu această problemă.

Poate ai impresia că Zumba nu este o activitate pentru tine pentru că ești „neîndemânatic”. Chiar dacă lucrurile stau așa, Zumba te poate ajuta să îți îmbunătățești echilibrul și coordonarea.

Zumba reduce nivelul de anxietate

Beneficii oferite de Zumba pentru mintea ta

Dacă ai nevoie de o activitate care să te ajute să îți reduci nivelul de anxietate, atunci probabil simți că nu este o idee bună să mergi la sală. Multe persoane foarte anxioase nu suportă să fie înconjurate de alți oameni atunci când se antrenează.

În fond, cine vrea să se trezească antrenându-se lângă indivizi care arată ca fotomodele? Trebuie însă să te liniștești, deoarece nu te vei regăsi în asemenea situații când practici Zumba.

Spre deosebire de sălile de fitness obișnuite, centrele de Zumba tind să creeze comunități de oameni prietenoși. Acest mediu îți va îmbunătăți dispoziția și îți va reduce semnificativ nivelul de stres.

Poți să îți personalizezi rutina

Unul dintre principalele beneficii oferite de Zumba este faptul că îți poți personaliza antrenamentul în funcție de abilitățile și obiectivele tale.

Evident, când participi la un curs de Zumba, îți va fi mai greu să îți personalizezi sesiunea. Dar chiar și în această situație, vei putea urma un ritm care funcționează pentru tine. Nu uita însă să vorbești cu instructorul tău înainte de a începe.

Dacă practici Zumba acasă (cu ajutorul unui curs video) sau cu un instructor personal, îți va fi foarte ușor să te concentrezi asupra unei regiuni specifice pe care vrei să o tonifiezi.

În ciuda tuturor acestor beneficii oferite de Zumba, reține că mișcarea nu este suficientă pentru a obține rezultatele dorite. Ca să atingi greutatea mult visată, combină exercițiile fizice cu un stil de viață sănătos, care să includă o dietă adecvată și odihnă suficientă.

Articole preluat de pe: www.dozadesanatate.ro